Míg Belgiumban és Olaszországban a pályák jellegéből adódóan a túlnyomó többség a Ferrari sikerére számított, a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj favoritjának a Mercedes és Lewis Hamilton, valamint a Red Bull és Max Verstappen számított, ám végül mégis a Scuderia ért el – a verseny történetében először – kettős győzelmet.

A múlt vasárnap a 3. helyen leintett Verstappent a hétvégi Orosz Nagydíj előtt arról kérdezték, meglepte-e a Ferrari formája.

“Ha megnézzük az év elejét és akár a Magyar Nagydíjat, igen. De ha belegondolunk, Szingapúrban mindig versenyképesek voltak. Olyan motorerő birtokában, mint az övék, könnyű gyorsnak lenni. Mondjuk Monzában viszont arra számíthattunk, hogy egy másodperccel mindenki előtt járnak majd, és mégsem így volt. Szóval néha nagyon furcsa, hogyan alakulnak a dolgok” – válaszolta.

F1: Verstappen nem érti a Ferrari formáját 1

A holland a Szingapúri Nagydíj után azt mondta, “ébresztő” volt a csapat számára a hétvége, össze kell kapniuk magukat, ám most a főnök Helmut Marko korábbi nyilatkozatát megerősítve azt is tisztázta, hogy elsősorban a beállításokkal nyúltak mellé, nincs szó arról, hogy lejtőre kerültek.

“A korábbi évekétől eltérő irányba indultunk, de nem úgy alakult, mint vártuk. Valószínűleg szimulátoros apróságokon múlott. De nagyon sokat segített már a szimulátor, benne van, hogy egy hétvégén nem jön be. Sajnos pont Szingapúr volt, de áttekintjük majd, min javíthatunk a jövő évre” – magyarázta.

Verstappen a többi Red Bull-os pilótával együtt hátrasorolással kezdi majd a vasárnapi szocsi versenyt, de úgy véli, ez nem jelent majd gondot számára:

“Tavaly a mezőny végéről indultam, de az előzés nem okozott problémát. Idén talán egy kicsit versenyképesebbek a középcsapatok, de szerintem rendben lesz a dolog. Lehet, hogy veszítek egy kis időt az élen haladókhoz képest, de reálisan nézve amúgy is a 4-5. helyre kvalifikálhatnék.”