Charles Leclerc Belgiumban és Olaszországban aratott győzelme után Sebastian Vettel – a körülmények számára szerencsésen való alakulásának is köszönhetően – zsinórban a harmadik ferraris futamgyőzelmet szerezte meg a villanyfényes Szingapúri Nagydíjon. A csapat elmúlt években mutatott vesszőfutását jól szemlélteti, hogy zsinórban három versenyt utoljára 11 éve tudott nyerni a Ferrari, vagyis erre Fernando Alonso idejében sem volt képes a csapat.

A Ferrari komoly fejlesztési csomaggal érkezett Szingapúrba, Vettelnek fel is tették a kérdést, hogy ez a sikersorozat a Ferrari “visszatérését” jelenti-e. A négyszeres bajnok szerint erről szó sincs.

“Itt vagyok már egy ideje a Ferrarinál, ezért úgy gondolom, hogy a csapat csak és kizárólag akkor tér vissza, ha megnyerjük a bajnokságot” – mondta Vettel.

“Ez nagyon durva kijelentésnek tűnhet, de ez a realitás. Nagyon keményen dolgozunk ezen.”

“Az idei szezonban nagyon-nagyon nehéz lenne fordítani az álláson a Mercedes jelenlegi formáját figyelembe véve.”

“De küzdünk tovább, mert minden, amit idén megtanulunk, hasznos lesz jövőre is. Azok a fejlesztések, amelyeket itt bevetettünk, pozitívak voltak a jövő évi koncepcióval és fejlesztésekkel kapcsolatban is.”

“De ennél több kell: mi akarunk lenni a legjobb csapat, de jelenleg nem mi vagyunk.”

“Az utolsó versenyek jól sikerültek számunkra, mindenki önbizalmának jót tettek, de még mindig rengeteg munka áll előttünk.”