A Williams és Robert Kubica a Szingapúri Nagydíjat megelőző csütörtökön bejelentette, hogy az év végén elválnak útjaik.

A 34 éves pilóta versenyzői ülést biztosan nem szerezhet a Forma-1-ben a jövő évre, nagy kérdés, hogy így is maradna-e, vagy inkább más kategóriában – például a DTM-ben – próbál majd szerencsét.

A múlt heti bejelentés után a Haas-csapat megkereste a lengyelt, szimulátoros tesztelőként alkalmaznák.

“Bármi lehetséges, tárgyalunk vele” – árulta el az Autosportnak a csapatfőnök, Günther Steiner. “Mindig mindenkivel beszélek, minden lehetőség érdekel, hogy javuljunk. De nem tudom, hogy lesz-e belőle valami. Még személyesen is beszélnem kell Roberttel, hogy meg tudjam, mit tervez most, hogy eldöntötte, távozik a Williamstől.”

“Nagyon tapasztalt és az egyik legjobb teszt- és szimulátoros pilóta hírében áll. Én még nem dolgoztam vele, de sokakat ismerek, akik igén, és ők mind nagyon nagyra tartják. Nem tudom, hogy tud vagy akar-e teljes állást vállalni, de biztosan jó referencia lenne” – folytatta.

F1: Kubicának nem elég a szimulátor 1

Steiner valószínűleg jó esetben is csak részmunkaidőben számíthat Kubicára, a lengyel ugyanis egyelőre inkább a pályán szeretne dolgozni:

“Keményen megdolgoztam azért, hogy újra a legmagasabb szinten versenyezhessek. Nem tudom elképzelni, hogy évi száz napot egy sötét szobába zárva töltsek. Nem zárom ki az alkalmi szimulátoros munkát, de nem állok készen arra, hogy csak azt csináljam.”

“Először is versenyzői állást keresek, ez az elsődleges cél. Ha ezt valami mással kell párosítanom, arra igent mondhatok, de a puszta szimulátoros munka nem érdekel. Azt eleget csináltam már eddig. Én versenyezni akarok. Idén sokkal többet végeztem, mint amit az eredmények mutatnak, biztos vagyok benne, hogy a megfelelő helyen, a megfelelő autó volánjánál jó munkát végezhetek” – magyarázta a lengyel Przeglad Sportowynak a pilóta.