A papírforma alapján mindenki azt gondolta, hogy a spái és monzai sikerek után az egészen eltérő jellegű szingapúri utcai pályán nem igazán kell majd számolni a Ferrarival, ezúttal a Mercedes és a Red Bull küzd majd az elsőségért.

A Red Bull ugyan a Mercedes rossz stratégiájának köszönhetően hozott egy 3. helyet Max Verstappennel, de az RB15-ös sem az időmérőn, sem a futamon nem volt elég versenyképes ahhoz, hogy az elsőségért küzdjön.

“Ez egyszerűen nem volt elég jó. Győzni érkeztünk, de egyértelműen nem sikerült. Szerintem az időmérő még a versenynél is rosszabb volt, jó kis ébresztő volt ez számunkra. Úgy gondolom, hogy Ausztria óta ez volt a legrosszabb versenyünk a teljesítmény tekintetében, pedig jót vártunk” – mondta Verstappen a verseny után.

“Vannak elképzeléseim arról, mit rontottunk el, ki kell majd elemeznünk mindent, hogy talán Szocsiban jobbak lehessünk. Volt itt két kanyar, ahol nagyon nem működött úgy az autó, ahogy szerettem volna, szóval megvizsgáljuk, hogyan lehet javítani” – tette hozzá.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a szingapúri futam után elég nyíltan beszélt arról, miért nem sikerült úgy a hétvége, ahogy szerették volna:

“A szimulátor volt a gond. Az teljesen félrevezetett minket. A szimulátor adja a hétvégi beállítás alapjait, szóval ha az nincs rendben, akkor bajban vagyunk. Az volt a baj, hogy túl merevre állítottuk az autót, ezért nem volt elég stabil. És a leszorítóerő sem volt elég” – nyilatkozta az ORF-nek.