Amíg a Ferrari kettős győzelemmel húzta be a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, a Mercedes eltaktikázta magát, melynek következtében Hamilton és Bottas kettőse csak a Red Bull-os Max Verstappen mögött, a negyedik-ötödik helyen ért célba.

Hamilton a leintés után elmondta, hogy tudta, hogy csak az elévágással lehetett volna fogást találni a Ferrarin. „Tudtam, hogy eléjük kellett volna vágnunk. Mondtam is a reggeli csapatmegbeszélésen, hogy kockáztassunk, de nem így tettek” – árulta el a brit.

„Csapatként viszont együtt nyerünk és együtt bukunk. Kénytelenek vagyunk elfogadni a mai vereséget, ami fájdalmas, mert azt hiszem, könnyedén nyerhettünk volna. Csak nem jött ki a lépés” – tette hozzá.

„Úgy néz ki, mostanában sikerre éhesebbek lettek” – utalt a Ferrari egymás utáni három győzelmére Hamilton, amire legutóbb 2008-ban volt példa. „Azonban továbbra is miénk a legjobb csapat, csupán megtöröljük a lábunkat, és megyünk tovább. Újból átbeszéljük a történteket, és keményen fogunk harcolni velük a következő versenyeken.”

A brit eltolt taktikájának köszönhetően beállította Michael Schumacher egyik rekordját.

3,5 másodperces lassulásra kérték Bottast

Hamilton: Könnyedén nyerhettünk volna 1

Valtteri Bottasnak a szingapúri éjszakában is a második számú pilóta szerepe jutott, annyira, hogy Lewis Hamilton kiállása előtt a Mercedes főstratégája, James Volwes arra kérte, hogy 3,5 másodpercet vegyen vissza a tempóból, hogy a brit vissza tudjon jönni elé.

A finn nem állt ellen a csapatérdeknek, sőt, a leintést követően is leszögezte, hogy elfogadja a helyzetet. 

„Ha akartam volna, könnyen [Hamilton – szerk.] elé tudtam volna kerülni, de nálunk vannak szabályok, amelyek mindkét irányba működnek” – védekezett a finn, aki ötödik lett Hamilton mögött. „Ha legközelebb én leszek hasonló helyzetben, mint ő volt ezúttal, ugyanez fog történni, így ez rendben van. Nyilván több is lett volna bennem ma, de a szabály az szabály.”

„Úgy éreztem, ma jó volt a tempóm, de az előzéshez ennél is több kell. Sok mindent ki kell elemeznünk, mert csapatként jobban is dolgozhattunk volna” – zárta mondandóját az összetett második helyén álló versenyző.