Negyedik helyről kezdheti a 2019-es Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat Max Verstappen. A holland a hétvége előtt esélyesnek számított, ugyanis köztudott, hogy a Red Bull idei konstrukciója a kanyargós pályákon fel tudja venni a kesztyűt az ellenfelekkel. Ehhez képest hat tizedmásodperccel ment lassabban Charles Leclerc-nél, aki a Ferrarival megnyerte a kvalifikációt.

“Nehéz ilyenkor bármit is mondani, de az egész időmérő alatt hiányoltam a tempót. Nem voltam meglepve, hogy a Q3-ban minden a fejére áll” – mondta Verstappen, aki a Q2 végén még sokkal közelebb volt a legjobbakhoz. “Az autó jó volt, de nem volt elég tapadásunk. Gyorsabban akartam menni, de csak csúszkáltam” – tette hozzá igencsak megviselten az egyenlítői klímában.

“Pénteken rengeteg dolgot próbálgathattak [a többiek – a szerk.], egyik napról a másikra minden megváltozhat. Kissé meglepődtünk, ugyanis a pozitív monzai eredmények után – ahol lassabbak szoktunk lenni – itt vártuk, hogy itt versenyképesek leszünk” – zárta mondanivalóját a Red Bull-versenyző.

Csapattársa, Alexander Albon a hatodik helyről kezdheti a vasárnapi futamot.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!