Két Red Bull-lal futott versenye során egy ötödik és egy hatodik helyet sikerült gyűjtenie Alexander Albonnak. Az újonc thai-brit versenyző a nyári szünetben váltotta le a harmatgyengén teljesítő Pierre Gaslyt, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Két futam eredménye alapján az ember azt gondolja, hogy talán korai lenne következtetéseket levonni, ám a Red Bull mégis úgy érzi, hogy megtalálták Max Verstappen 2020-as csapattársát. “Olyan csapattársra van szüksége, aki közel van hozzá. Szerintem ezt Albon személyében megtaláltuk” – árulta el Helmut Marko, a Red Bull utánpótlásprogramjának feje.

“Nagyon jól teljesít és folyamatosan fejlődik. Nem szabad elfelejteni, hogy korábban még nem járt itt, és messze ő a leggyorsabb újonc a pályán” – utalt a szingapúri hétvégére az osztrák szakember. Albon valóban meg-megvillan, a harmadik szabadedzésen például gyorsabbnak bizonyult Verstappennél.

“Az is fontos a csapat számára, hogy egy erős versenyző legyen Verstappen csapattársa, a bajnokságokat is figyelembe véve” – tette hozzá, majd elárulta, hogy Albon a legesélyesebb a jövő évi ülésre. “Egy kicsit még szeretnénk ezzel a döntéssel várni, de az eddig látottak alapján igen, ő az esélyes.”

“Mexikó után fogunk értékelni. Kvjatot már bejelentettük a következő évre, ez legalább világos. Gasly és Albon között fog eldőlni az ülés sorsa” – fűzte hozzá később Marko.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!