Hivatalosan már nincs közük egymáshoz, hiszen a kora nyári balhék után nemrég hivatalosan is szakított névadó szponzorával a Rich Energyvel a Haas-csapat, de az ügynek vannak még utózöngéi.

A Rich különc vezére, a nyáron leváltott, majd visszatért William Storey által irányított Twitter-fiókon érdekes üzenet jelent meg csütörtökön.

“A legjobbakat kívánjuk a Haas F1 Teamnek a csapat szaúdi befektetőknek való eladásáról szóló tárgyalásokhoz! Kiváló csapat, kiváló befektetés!” – állt az egyértelműen gunyoros posztban.

Mivel korábban sem a csapat, sem a sajtó nem adott hírt a Haas lehetséges eladásáról, nem tudni, mennyi igazság lehet a Rich üzenetében, de ha valóban zajlik valami a háttérben, biztosan nem örülnek az érintettek a hír napvilágra kerülésének.

Szaúdiak F1-es szerepvállalása egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen a nemzetközi imázsán javítani kívánó ultrakonzervatív arab királyság nagydíjért is lobbizik.

Az USA-ban a NASCAR-ban érdekelt Gene Haas 2016-ban lépett be az F1-be új csapatával, hogy szerszámgépgyártó cégét népszerűsítse, de az alakulat főnöke, Günther Steiner nemrég megpedzette már, hogy nem garantált a 2020-on túli maradásuk.