Lewis Hamilton jó másfél éve tért át a teljesen növényi alapú, azaz vegán étrendre, és a Mercedes angol pilótája azt állítja, sosem érezte még olyan jól magát a bőrében, mint manapság, ráadásul szinte sosem fárad el.

Az immár saját vegán gyorsétteremmel is rendelkező ötszörös világbajnokkal azért nem ért egyet mindenki, például a haasos Romain Gorsjean szerint nem való ez az étrend az olyan sportolóknak, mint ők.

“Nem eszek most annyit, mint a visszavonulásom után fogok. De az új szabályok nagyon jól jöttek az egészség, a testsúly szempontjából, egy kis hízás jót tesz az egészségünknek” – utalt arra, hogy az idei évtől a versenyzőnek az üléssel együtt 80 kg-ot kell nyomnia, így okafogyottá vált az F1-es körében korábbi években ijesztő mértéket öltő koplalás.

“De vigyázok az ételekkel, nem eszek akármit, a verseny előtti nap biztosan nem fogyasztok fish and chipset meg sört.”

F1: Rosszul étkezik Hamilton? 1

“Nem vagyok vegetáriánus vagy vegán. Ez nem opció. Sportolóként a veganizmus hátrányos. Amennyire én tudom, nem sok olyan sportoló lett vegán, aki hosszú távú erőkifejtésre kényszerül. És nekik is fel kellett hagyniuk a vegán étrenddel, mert egyszerűen nem jutottak elég tápértékhez. Nem titok, hogy imádom a triatlont, a hosszú bringázásokat. A lehető legtöbbet kell ennem, már nem mennyiségre, hanem sokszínűségben. De tisztelem a vegán konyhát, finom” – magyarázta a francia versenyző.