A bizonytalan hátterű és üzleti modellű energiaital-márka, a Rich Energy 2019-re csatlakozott a Haas-csapathoz névadó szponzorként, de az alapító-cégvezér William Storey már a Brit Nagydíj előtt bejelentette az egyoldalú szerződésbontást.

A Richnél a háttérben komoly birkózás folyt a cég irányításáért, előbb kitették Storey-t, majd visszatért a különc angol, a múlt héten pedig bejelentették, hogy a felek ténylegesen és végleg szakítanak.

A Haas a Szingapúri Nagydíj nevezési listáján már a Rich Energy név nélkül szerepelt, mostanra pedig az autóról is lekerültek a szponzori matricák.

A Rich neve mostantól nincs ott a VF-19-esen – a lopott agancsos logó pedig már Kanadára lekerült –, de maradt az energiaital-márka fekete-arany színvilága, valószínű, hogy ezen már nem változtatnak a szezon végéig, persze ellenpélda is van, hiszen a McLaren ezüst-vörös-feketében kezdte a 2015-ös idényt, majd menet közben váltottak fekete-vörösre.

Az F1-be 2016-ban beszállt Haas első három évében a tulajdonos Gene Haas szerszámgépgyártó cége, a Haas Automation szürke-fekete-piros színeinek ilyen-olyan kombinációját viselve versenyzett – érdekes lesz látni, hogy visszatérnek-e ahhoz, vagy más irányba indulnak a következő festéssel.