A Renault 2020-ra pilótát cserél, a távozó Nico Hülkenberg helyére a Mercedes francia neveltje, Esteban Ocon kerül majd, az ifjonc 2021 végéig biztosan náluk is marad, a szerződésében nincs kiskapu.

2021-re ugyanakkor csak Ocon a biztos pont, az idén érkezett Daniel Ricciardo ugyanis csak 2020 végéig van lekötve, és ha nem lát jelentős javulást a francia csapatnál, biztosan keresi majd a lehetőségét, hogy valamelyik élcsapatnál folytassa – a Mercedesnél, a Ferrarinál is lehet üresedés, de talán a Red Bull-os visszatérés sem lenne kizárt.

A Renault-főnök Cyril Abiteboul is tisztában van ezzel, nem is titkolja, hogy keresik a lehetséges utódot, elsősorban saját nevelésű fiatalra gondolnak.

“Fiatalokba invesztálunk az akadémiánkon, reméljük, hogy 2021-re onnan kerülhet ki az egyik versenyzőnk. Változtatunk a hozzáálláson, hogy készen álljunk a fiatal pilóták fogadására. Két évvel ezelőtt ez még nem lett volna lehetséges, de ahogy érik a csapat, most már el tudjuk képzelni ezt” – magyarázta.

“Ocon versenyeztetése jó próbája lesz annak, hogyan megy ez nekünk, hiszen egészen más egy 20-22 éves pilótát kezelni, mint egy harmincas éveiben járót.”