Míg a Magyar Nagydíjon a Ferrari csúnyán leszerepelt, a nyári szünetet követő első két hétvégén érvényesült a papírforma, az alacsony légellenállást és a motorerőt jutalmazó Spában és Monzában a Ferrari volt a leggyorsabb, és hiába szorongatta mindkétszer Lewis Hamilton és kisebb mértékben Valtteri Bottas, Charles Leclerc mindkét helyszínen a pole-ból rajtolva futamot nyert.

A Ferrarinál bevallottan nem hiszik, hogy a jövő hétvégén következő Szingapúri Nagydíjon is hasonlóan versenyképesek lehetnek, a favoritnak újra a Mercedes látszik, de ennek nem feltétlenül örül a címvédő Lewis Hamilton.

“Nem így nézem, nem arra gondolok, hogy a következő futam nekünk kedvezhet. A jövő héten megyek a gyárba, elvégezzük a szokásos munkát annak reményében, hogy tovább javíthatjuk az autót és a hétvégi tevékenységünket. Remélem, hogy a következő versenyen jobban teljesítek. De ha megint olyan versenyképesek lesznek, rendben. Én azt remélem, hogy szoros lesz a verseny a Red Bullokkal és a Ferrarikkal, én nagyon szeretném, ha folytatódna a csata. Nagyszerű lenne, ha lennének még ilyenek!” – mondta a számára csak a 3. helyet hozó Olasz Nagydíj után az angol.

Az óriási pontelőnyben lévő Hamiltonnal ellentétben Bottas nem bánja, ha egyértelműen a Mercedes lesz a legerősebb a következő fordulóban:

“Szingapúr elvileg jobban fekszik nekünk, mint a Ferrarinak. Már Monzában is nagyon közel voltunk, szóval ígéretes a helyzet. De majd meglátjuk, mert különleges pályáról van szó, nagy a hőség, egyedi műszaki kihívás az autó számára.”

“De igazán várom. Idén jó néhányszor sikerült magamra találnom olyankor, amikor korábban nem ment volna. Sikerült újra versenyképessé válnom, és ez a célom Szingapúrra is.”