A Haasnál Kevin Magnussennek szerződése van a jövő évre, és noha Günther Steiner csapatfőnök a dán teljesítményével sem volt maradéktalanul elégedett idén, biztosan nem fogják kirúgni.

Annál inkább inog Romain Grosjean ülése, akivel kapcsolatban sokan biztosra veszik, hogy a Renault-tól kiebrudalt Nico Hülkenberg megszerzése érdekében kiteszik a szűrét.

Steiner korábban azt mondta, Grosjean ejtése egyáltalán nem biztos, több szempontot is figyelembe vesz majd a csapat a végleges döntés előtt. Akár már a jövő heti Szingapúri Nagydíj előtt jöhet a várva várt bejelentés.

“Reméljük, hogy jövő héten be tudjuk jelenteni a jövő évi versenyzőinket” – mondta Steiner. “Nico és Romain között döntünk. A végleges döntést még nem hoztuk meg, de hamarosan sor kerül rá.”

Hülkenberggel az anyagi kérdéseket már sikerült tisztázni, azon biztosan nem fog múlni a szerződtetése, hogy esetleg túl sokat kér. “De ez a kérdés nem csak a pénzről szól. Csapatként kell vizsgálnunk a kérdést: mit értünk el, mit akarunk elérni?”

Steiner Hülkenberget nagyon jó versenyzőnek tartja, Grosjeannal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a jó napjain pokolian jó pilóta. “De vannak olyan napjai is, amikor nem olyan jó. Ez a probléma vele.”