2012 őszén a Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda rábeszélte Lewis Hamiltont, hogy hagyja ott az őt a Forma-1-ig és világbajnoki címig juttató McLarent, hogy pályafutását az akkor még középcsapatként teljesítő német márkánál folytassa.

Az elmúlt évek fényesen igazolták a döntést, könnyen lehet, hogy 2020-ra az angol minden idők legeredményesebb Forma-1-es versenyzője lesz, pedig egészen másképp is alakulhattak volna a dolgok.

2012-ben a Red Bull is tárgyalt Hamiltonnal, ám végül nem akartak neki helyet csinálni, így “okosan” a középszerű Mercedeshez küldték, ahonnan később könnyű lehetett volna megszerezni, árulta el az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko egy friss interjúban.

“Lewis nem érezte jól magát a McLarennél, de nálunk nem volt szabad hely. Arra gondoltam, hogy akkor jobb lenne, ha a Mercedeshez menne, nagyon támogattuk is Laudát Lewis megszerzésében” – idézte fel a Motorsport-Total.comnak.

“Akkor a McLaren volt a legerősebb ellenfelünk. Visszatekintve jobb lett volna, ha marad náluk. Utólag már világos, hogy mennyire mellé lehet nyúlni a taktikázással” – vonta le a következtetést az osztrák.

F1: A Red Bull lökte Hamiltont a Mercedes karjaiba 1