Ugyan a nyári szünet előtt ő maga több interjúban is arról beszélt, hogy valószínűnek tartja a közös folytatást, a Belga Nagydíj előtt kiderült, hogy Nico Hülkenbergnek távoznia kell a Renault-tól az év végén, három szezon után Esteban Ocon veszi át a helyét 2020-ra.

A Renault-nál a közelmúltig tanácsadóként, a nyár közepe óta címzetes igazgatóként dolgozó négyszeres világbajnok, Alain Prost egy friss interjúban elárulta, a 32 éves németet hozzáállása, a lelkesedés hiánya miatt kellett ejteniük.

“Így is elég nehéz dolgunk lesz jövőre, ezért fontos volt, hogy motivált pilótánk legyen. Nem akarunk pesszimista versenyzőket a csapatnál, ezért döntöttünk Ocon mellett, aki nagyon motivált az egyéves kispadozás után” – mondta a GPToday.netnek.

“Nico elég negatív, persze igaza is van bizonyos dolgokban. Azonban nekünk előre kell tekintenünk, a versenyző negatív hozzáállása egyszerűen nincs hasznunkra. Különösen úgy, hogy nagyon nehéz év vár ránk jövőre” – magyarázta Prost, utalva arra, hogy az idei évhez hasonlóan 2020-ban sem várható, hogy az eredetileg kitűzött céljaikat (dobogók, 2019-ben, futamgyőzelem 2020-ban) elérjék.

F1: A pesszimizmus miatt ejtették Hülkenberget 1

“Őszinte leszek: 2021-re fogunk koncentrálni, ezért a jövő évünk középszerű vagy egyenesen rossz lesz. A 2021-ben érkező új szabályok miatt számunkra nincs igazán értelme 2020-ra fejleszteni. A rá következő évre nagyon sok változás jön, abban bízunk, hogy 2021-ben már magas szinten teljesíthetünk.”

A Renault idén messze alulmúlta a várakozásokat, az első 13 futamon a 26 lehetőségből mindössze kilenc pontszerzést hoztak össze, csak a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon értek el olyan eredményt – Daniel Ricciardo 4., Nico Hülkenberg 5. –, amilyet a szezon előtti ígéretek alapján rendszeresen kellett volna.