A sportszerűtlenség miatti utolsó figyelmeztetést jelentő zászlót Michael Masi versenyigazgató vette elő újra a Belga Nagydíjon, miután Pierre Gasly többszöri irányváltást hajtott végre féktávon.

Ezt megelőzően a zászlóról teljesen megfeledkeztek a Forma-1-ben, utoljára a 2010-es Maláj Nagydíjon mutatták be Lewis Hamiltonnak.

“A gokartban sokszor láttuk ezt a zászlót” – mondta Räikkönen. “Tök normális dolog, de valami furcsa okból kifolyólag az F1-ben soha nem használták. Tök jó, hogy végre rájöttek, létezik ez a zászló.”

“Szerintem jó dolog, mert egy csomó dologért őrültség lenne egyből büntetni. De ha ezután ismét csinálsz valamit, teljesen oké a büntetés.”

“A zászló már vagy száz éve létezik, szóval használjuk! Meglátjuk, hogyan válik be.”

Valtteri Bottas is örül a fekete-fehér zászló újbóli használatának. “Üdvözlöm a lépést” – így Bottas. “Ez néha remek figyelmeztetés, ad egy kis rugalmasságot is.”

“Néha a büntetés elég hirtelen és váratlanul jön, szóval ez jó dolog. Mindannyian szeretünk keményen versenyezni, szóval ez adhat egy kis mozgásteret.”

A Charlie Whitingot váltó Masi munkájával egyébként elégedettek a csapatfőnökök. “Michael nagyon jó munkát végez Ausztrália óta. Versenyigazgatói szemszögből semmilyen hibát nem láttam, pedig nem volt könnyű dolga. Elégedett vagyok” – fogalmazott Mattia Binotto Ferrari-főnök, akinek véleményéhez a Toro Rossót vezető Franz Tost és Claire Williams is csatlakozott a csapatfőnökök pénteki sajtóbeszélgetésén.