Az elmúlt öt évben folyamatos bizonytalanság jellemezte a Forma-1-es Olasz Nagydíj jövőjét, 2016-ban Bernie Ecclestone kis híján el is vitte a versenyt Monzából, majd mindössze három évre sikerült összehozni a hosszabbítást, a pénzügyi háttér miatt pedig nem tűnt garantáltnak a hosszabbítás.

Mostanra végre rendeződött a kérdés, a hétvégi verseny felvezetéseként szerda este bejelentették, hogy a Forma-1 újabb öt évre megegyezett a monzai pályával, 2024-ig biztos rendeznek futamokat “a sebesség templomában”.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megegyeznünk az Olasz Autóklubbal, ami biztosítja, hogy az Olasz Nagydíj legalább 2024-ig a Forma-1-es világbajnokság része lesz. A silverstone-i mellett ez az egyik olyan futamunk, amely 1950 óta a bajnokság része, és az egyetlen, amelyet azóta minden évben meg is tartottak. Hagyomány, sebesség, szenvedély, az autóversenyzés rajongói ezeket a szavakat társítják Monzával. Igazán egyedi élmény az itteni nagydíj, ahogy egyedi a dobogó is” – mondta a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey.

“Szeretnék köszönetet mondani az ACI-nak és különösen az elnöknek, Angelo Sticchi Damianinak az erőfeszítéseikért, ez az ötéves szerződés azt jelenti, hogy a Forma-1 jövőjének újabb eleme került a helyére a kirakósban” – tette hozzá.