Miután a Renault-ból elegük lett, a Ferrari és a Mercedes pedig már korábban visszautasította őket, a Red Bullnak nem maradt más választása, mint hogy a McLarennél felsült Hondával társuljon a Forma-1-ben.

2018-ban a Toro Rosso, idén pedig már a nagycsapat autói is a japánok erőforrásával versenyeznek, méghozzá kimondottan sikeresen: Max Verstappen a spái kiesése előtt minden egyes versenyen a top5-ben zárt, ötször tudott dobogóra állni, ebből kétszer annak is a legfelső fokára.

A gumiszállító Pirellin kívül a Forma-1 minden jelenlegi szereplője csak 2020 végéig kötelezte el magát a részvétel mellett, így a Red Bull jövője nagyban múlik azon, hogy a Honda marad-e. A nagycsapat főnöke, Christian Horner természetesen ezt szeretné.

“Senki sem kötelezte el magát 2020-on túl, szóval ugyanolyan helyzetben annak ők is, mint minden csapat és gyártó. Természetesen nagyszerű munkát végeznek, és egyértelműen az a cél, hogy folytatódjon a kapcsolat. Ebben reménykedünk, szerintem mindkét fél számára előnyös lenne a hosszú távú viszony” – magyarázta.

“Ki tudja, talán még japán pilóta is feltűnhet egy Red Bull-autóban, ha akad elég jó. Vannak ígéretes ifjoncok. Cunoda Juki izgalmas tehetség, Spában a top3-ba kvalifikált a Forma-3-ban, vannak ígéretes japán versenyzők.”

Horner japán pilóta nélkül is nagy hétvégére számít az idei Japán Nagydíjon, úgy véli, a közönséget sikerült megragadniuk az eddigi sikerekkel:

“Nagy durranás lesz Japánban. Úgy tudom, nagyon megugrottak a jegyeladások. Japánban örülnek a Honda sikereinek, Max kezd hőssé válni nem csak itt, Európában, hanem már Japánban is.”

F1: Japán pilóta a Red Bullnál? 1