A RaceFans.net szúrta ki a 2021-es szabálytervezetekben, hogy a Forma-1-es autók nem csak nagyobb – 13-as helyett 18 colos –, hanem villantósabb felniket is kapnak majd.

Hogy pontosabbak legyünk, a két év múlva életbe lépő szabályok szerint az autókra összesen hat darab LED-es kijelző kerül majd, egy-egy a kasztni két oldalára, valamint egy-egy, értelemszerűen összesen négy darab a hatékonyabb aerodinamikát szolgáló kerékborításokra.

A LED-paneleken különböző, a nézők számára hasznos információk jelenhetnek majd meg, mint például a versenyző aktuális pozíciója vagy az elvégzett bokszkiállások száma.

Az F1-ben 2014-ben a Force India (ma Racing Point) tesztelt hasonló céllal a fedélzeti kamerára erősített “infoszárnyat”, 2015-ben az amerikai Indycarban kísérleteztek a kerekeken LED-ekkel, de egyik megoldás sem került pályára versenyeken. Az USA-beli szériában ugyanakkor egészen a közelmúltig használtak a bukókeret két oldalára erősített paneleket, a visszatérő problémák miatt viszont három futammal ezelőtt leszedték őket.

Nem vicc, világítós kereket kapnak az F1-esek 1