Sebastian Vettel teljesen elveszett volt a múlt hétvégi Belga Nagydíjon, a Ferrari csapatutasítással állította félre a győzelmet megszerző Charles Leclerc elől. Vettel a Ferrari hazai pályáján, Monzában szeretne javítani.

“Nagyon sokat jelent számomra a tifosi otthonában, Olaszországban versenyezni” – mondta Vettel. “Egy Ferrari-motoros autóval ezen a pályán szereztem meg első Forma-1-es győzelmemet 2008-ban.”

“Ezen a hétvégén újra nyerni szeretnénk. Úgy érzem, az elmúlt években egyre közelebb és közelebb kerültünk ehhez, de nem sikerült megcsinálnunk.”

“A pálya vonalvezetése nagyon különleges: alacsony leszorítóerővel versenyzünk, sok a hosszú egyenes, és emiatt elég nehéz a pálya.”

“Az autó könnyű, és sokat izeg-mozog, mert nagyon kis szárnyállással megyünk, és ez megnehezíti a féktávok eltalálását. Aztán ott vannak a szűk és lassú sikánok, ahol pontosan tudni kell, mennyire lehet támadni a kerékvetőket.”

“Nem egyszerű beállítani az autót, de ha sikerül és a ritmus is megvan, nagyon jó érzés vezetni a pályán.”

Miután Belgiumban végképp világossá vált, hogy Vettel nehezen boldogul a Ferrari idei autójával, a fogadóirodák már-már teljesen leírták a németet. Leclerc időmérős sikerére 1,90-es oddsszal lehet fogadni, miközben Vettel szorzója 2,75. Lewis Hamilton időmérős sikere négy és félszeres pénzt hozna a konyhára.

A versenyen is egyértelműen Leclerc-t tartják esélyesebbnek. A monacói újabb győzelme 2,3-szeres pénzt érne, miközben Vettel sikerére három és félszeres nyeremény reményében lehet fogadni. Hamilton 2,85-ös oddsa nem tűnik rossznak, annál is inkább, mert a jelenlegi előrejelzések szerint esősnek ígérkezik a futam napja.