A Renault-nál ejtett Nico Hülkenberg lehet Romain Grosjean utódja a Haasnál, már amennyiben az amerikai csapat úgy dönt, hogy lecseréli a franciát 2020-ra.

Ezzel a csapatnál összeállhat a balhés páros: a két pilóta a 2017-es Magyar Nagydíj óta nincs igazán jóban, a pályán volt egy incidensük, aztán a kamerák előtt vesztek össze.

A leintés után Hülkenberg tévés interjú közben kereste meg a dánt, “gratulált” neki, amiért ő a legsportszerűtlenebb versenyző, amire Magnussen egyszerűen azzal felelt, hogy “leszophatsz, édesem”.

A Netflix F1-es sorozatának első évada is nagyban épített a Magnussen, Hülkenberg ellentétre, a Haas csapatfőnökét azonban nem aggasztja a két versenyző múltja.

“Még hasonló múlt nélkül is néha egymásnak megyünk” – utalt Steiner Magnussen és Grosjean sorozatos ütközéseire. “Kezelnénk a helyzetet. Nem is gondolok erre, ez nem róluk, hanem a csapatról szól.”

“Mindannyian felnőttek vagyunk, ez pedig üzlet. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek vannak olyan kollégái, akikkel nem szeret együtt dolgozni.”

“Ez nem olyan dolog, ami bármiben is befolyásolná a döntésünket. Ez az ő problémájuk, nem a miénk.”

Hülkenberg szerint a csapattársaknak nem feltétlenül kell barátoknak lenniük, semmi gondja nem lenne Magnussennel. “A csapattárs az csapattárs. El kell fogadni őket. Van, akivel jól kijövünk, de nem muszáj jól kijönnünk. Talán úgy jobb, nem tudom, de nem hinném, hogy emiatt kellene bármire nemet mondanom” – fogalmazott Hülkenberg.

Magnussen már régen fátylat borított a múltra. “Nagyon túl lett lihegve, eléggé fáraszt már ez a téma. Köztem és Nico között egyetlen incidens volt két évvel ezelőtt. Hihetetlen, hogy még mindig erről beszélünk, semmi probléma nincs köztünk” – így Magnussen.