2020-tól Daniel Ricciardo mellett Esteban Ocon ülhet be a Renault F1-es versenygépébe, derült ki a Forma-1-es Belga Nagydíj csütörtöki napján. A váltás nagy vesztese természetesen az egyelőre jövő évi ülés nélkül álló Nico Hülkenberg, aki pályafutása során volt már ilyen helyzetben: 2011-ben a williamses első szezonja után tették ki a szűrét, majd a Force Indiával visszatérve azóta is a mezőny tagja.

A Renault F1-es projektjének egyik vezetője, a négyszeres világbajnok Alain Prost szerint Hülkenberg magának köszönheti, hogy jövőre nem öltheti magára a fekete-sárga overállt. “Döntő momentum volt, hogy egyéves szerződést kínáltunk neki, opcióval 2021-re. Azonban ő kétéves szerződést akart, opció nélkül” – mesélte a francia.

F1: Hülkenberg nemet mondott a Renault-szerződésre 1

Alain Prost

“Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, jó munkát végzett a Renault-nál, de három év után úgy látta, hogy nem fejlődik a csapat olyan gyorsan, mint amire számítottunk. Szükségünk volt egy frissebb, lelkesebb emberre” – utalt Prost Oconra.

A helyzetet a fő érintett is hasonlóan látja. “Három éve itt vagyok. 2017-ben jól fejlődtünk, 2018 is jó volt. Idén azonban kemény évünk van” – árulta el Hülkenberg Spában.

“Kár, hogy nem tudjuk folytatni. Idén előre szerettünk volna lépni, de ez eddig nem igazán sikerült. Ez a helyzet” – zárta a német mondanivalóját.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!