A Forma-1-es Belga Nagydíj előtt Lewis Hamilton elárulta, hogy a nyári szünet alatt kommunikált a Mercedes csapatának tagjaival. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is figyelte, mit mond az ötszörös világbajnok, ugyanis a sportszabályzat 21.8-as bekezdése tiltja, a munkatársak pihenése miatt előírt kötelező nyári szünet alatt bármilyen munka elvégzését, ami az autót érinti.

Péntek este a csapat képviselői találkoztak az illetékesekkel, hogy megmagyarázzák az esetet. “Volt egy beszélgetésünk a csapattal, amit a szünet alatt nem igazán szoktunk egyébként. Igyekszünk tovább keresni olyan területeket, ahol javulhatunk” – mondta az összetettet 62 ponttal vezető Hamilton.

“Legyen szó akár a kommunikációról, akár arról, hogy egy perccel korábban érkezünk a pályára, vagy bármi más. Minden területet figyelünk” – tette hozzá. A Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi végül eltekintett a hivatalos vizsgálattól, miután a Mercedes azt mondta, hogy a brit a Magyar Nagydíj utáni hétre gondolt, amikor még nem volt érvényben a kéthetes leállás.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!