2015 óta 20 autó alkotja az F1-es mezőnyt. Az évtized elején három csapat, a Lotus, a Virgin és a HRT csatlakozásával még 24 fős rajtrács az évek során megfogyatkozott, az új istállók ugyanis nem tudták felvenni a versenyt a többiekkel, és csődbe mentek. 2015 végén a Manor ugyan kiszállt, de 2016-ban csatlakozott a Haas, azóta pedig a Force India/Racing Point tulajdonosváltáson kívül nem történt jelentősebb esemény, ami a mezőny létszámát érintette volna.

Azonban a csapatok abban reménykednek, hogy ez változni fog 2021-re. Az új szabályoktól új csapatok jelentkezését várják a jelenlegi résztvevők, szeretnék ismét 24-re duzzasztani a létszámot. A hírek szerint egy jelentkező már akad is, és el is kezdte a felkészülést.

A Renault és a Toro Rosso csapatfőnökei is szeretnék, ha új, erős istállók csatlakoznának a mezőnyhöz. Günther Steiner, a Haas irányítója is jó dolognak tartaná a bővítést, de az olasz szerint az új alakulatokra figyelni kell, és biztosra kell menni a pénzügyeket illetően.

F1: 24 autót akarnak a csapatok 2 

Ross Brawn, a Forma-1 sportszakmai igazgatója azonban másképp látja a dolgokat. “Meglepően sokan érdeklődnek a belépés iránt. Azonban azt mondtuk nekik, hogy először tisztázni szeretnénk az új szabályokat és stabilizálni a helyzetet. Tíz csapatunk van, és 10 egészséges istálló pont elég a Forma-1-nek” – mondta.

“Ha új csapatok érkeznek, akkor komoly értéket kell hozzáadniuk a show-hoz. Tanulnunk kell a múlt történéseiből. Néhány kisebb csapat jött és ment, nem sokat adott a Forma-1-hez.”

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!