A RaceFans.net értesülése szerint új csapat készül a Forma-1-be, a jelenleg Panthera Team Asia F1 névre hallgató projekt már dolgozik az alakulat felépítésén.

A csapat egyik alapítója a hosszútávú világbajnokságban tapasztalatokat szerzett Benjamin Durand, akinek máris sikerült betöltenie a fontosabb pozíciókat, igaz, néhány szakember érkezésére még várnia kell, ki kell tölteniük szerződéseiket a jelenlegi F1-es csapataiknál.

A RaceFans tudomása szerint a Panthera a Haaséhoz hasonló modellben szeretne dolgozni, azaz a lehető legtöbb alkatrészt, elemet külső beszállítóktól szereznék be, több gyártóval is felvették már a kapcsolatot.

Mivel a Forma-1 2021-es szabályait csak októberben véglegesítik, az autót illető érdemi munka csak azután indulhat majd, ráadásul egyelőre azt sem tudni, milyen elemek vásárlását teszik majd lehetővé az új előírások.

A Panthera hivatalosan még nem lépett kapcsolatba a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), de valószínű, hogy a szervezet a 2021-es szabályok letisztázását követően úgyis tendert hirdet a potenciális új belépőknek, ekkor léphet az alakulat.