2021-ben átfogó reform jön a Forma-1-ben, a nagy szabályváltoztatások mellett akár a hétvégék lebonyolítási rendjében is lehet változás. Erről még nincs döntés, de Ross Brawn, az F1 sportigazgatója úgy gondolja, az új ötleteket ki is kellene próbálni.

A Forma-1-es csapatok a jövő hónapban tárgyalnak arról az elképzelésről, amely szerint jövőre egyes helyszíneken ki kellene próbálni új lebonyolítási formákat.

“Szeretném, ha 2020-ban kipróbálnánk néhány dolgot” – mondta Brawn a Skynak. “Jövőre stabil platformunk lesz, az autók és a szabályok sem változnak sokat. Ez jó lehetőséget kínálna arra, hogy egy vagy két helyszínen kipróbáljunk új lebonyolítási formákat.”

“Nem látok más lehetőséget arra, hogy továbbléphessünk a versenyformátummal. Az alap rendben van, de vajon érdekes lenne egy sprintverseny? Vagy az, ha ezt kombinálnánk valamilyen formában az időmérővel?”

A csapatok egyelőre megosztottak azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e belevágni ilyen kísérletezésbe.

Jövőre egyébként a 22 hétvégére duzzasztott versenynaptár is okozhat nehézségeket, ezzel kapcsolatban egy kompromisszum már született a csapatok között. A szezon előtti tesztelés rövidebb lesz, két négynapos helyett két háromnapos gyakorlás lesz Barcelonában.

Ezzel kapcsolatban teljes volt az összhang a csapatok között, egyhangúlag szavazták meg a változtatást.