Csütörtökön a Mercedes bejelentette, hogy 2020-ra is megtartják Valtteri Bottast. Az újságírók Lewis Hamiltont is megkérdezték a döntésről, az ötszörös világbajnok viccel válaszolt.

“Jó, mert mellette jól nézek ki, öregebbnek látszik nálam, pedig fiatalabb, szóval ez jó” – mondta a 34 éves Hamilton a 30. születésnapját szerdán ünnepelt Bottasról.

“De komolyra fordítva: a fő a viszonyunk. Mindig is megvolt a kölcsönös tisztelet, ami nem túl gyakori, főleg, ha éles a verseny a pilóták között. Ő azzal kel, hogy le akar győzni, én is ugyanígy vagyok vele, de bármikor férfi módra kezet rázunk. Nagyon jó az atmoszféra a csapatnál.”

“Akár a gyárban, akár a volánnál vagyunk, mindig igyekszünk a maximumot hozni, és semmi negativitást nem hozunk be a pályáról, senkinek nem kell rosszul éreznie magát, mindig jó a hangulat, akármi is történjen.”

“Úgy gondolom, hogy a folyamatosság nagyon jó dolog. Nagyon jó munkakörnyezetet teremtettünk. A negyedik közös évünk lesz, kiváló munkakapcsolattal. Okos döntés volt ez a csapattól, mert nagyon szeretek Valtterivel dolgozni. A pályán és azon kívül is jól megvagyunk” – magyarázta az angol, akinek sokkal problémásabb viszonya volt Bottas elődjével, Nico Rosberggel.