Noha a Magyar Nagydíj után a Red Bull még azt állította, hogy Pierre Gasly végigcsinálhatja az évet a csapatnál, egy héttel később jött a bejelentés, hogy a szezon második felében Alexander Albon váltja a franciát. Gasly a Toro Rossónál kaphatja össze magát – már ha tudja.

“Magyarország után szükségünk volt egy kis időre, hogy átgondoljuk a dolgokat” – mondta Christian Horner csapatfőnök. “Az egy nagyon nehéz hétvége volt Pierre számára.”

“Végül arra jutottunk, hogy Pierre és a csapat számára is az a jobb megoldás, hogy ha már különleges helyzetünk révén négy helyünk is van az F1-ben, akkor levesszük a válláról a nyomást.”

“Pierre nyilvánvalóan küzdött ezzel a nyomással. A helyzet egyre rosszabb és rosszabb lett, ezért úgy döntöttünk, hogy adunk neki időt önmaga újbóli felépítésére a Toro Rossónál, és kipróbáljuk Albont.”

“Danyiilt nagyon jól ismerjük, látjuk a benne rejlő potenciált. De Alexben is láttuk a potenciált, a szimulátoros munkájában és egyebekben, szóval úgy döntöttünk, ezen a kilenc versenyen kipróbáljuk őt is élesben, és csak ezután döntünk Max jövő évi csapattársáról.”

Horner szerint a Red Bull legszívesebben a Kvjat, Albon, Gasly hármasból választana, de nem zárta ki, hogy a csapat végül kívülről szerződtet pilótát, vagyis akár Nico Hülkenberg is képbe kerülhet. “Ez attól is függ, hogyan alakul a következő néhány verseny. De optimális esetben a három saját versenyzőnk közül választunk.”