A Haas-csapathoz az idei évre csatlakozott névadó szponzorként a furcsa üzleti modellű, homályos hátterű brit energiaital-márka, a Rich Energy.

A cégalapító és -vezér, a különc William Storey a Red Bull megverését tűzte ki célul a pályán és az energiaital-piacon is, és amikor ez – természetesen – nem jött össze a szezon első felében, a Brit Nagydíj előtt váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondja a szerződését az amerikai csapattal.

A tulajdonostársak már másnap jelezték, hogy magánakció volt, majd a következő hétre el is távolították Storey-t a cég éléről, amit át is neveztek gyorsan Lightning Voltra. A megbuktatott főnök puccsot és Red Bull-os összeesküvést emlegetett, és utalt rá, hogy hallunk még róla.

Itt is van az újabb fejlemény, csütörtökön kiderült, hogy Storey visszavásárolta a Lightning Volt részvényeinek 65 százalékát, így kezébe került az irányítás.

F1: Folytatódik a szponzori bohózat 1

A Rich Energy főnöke, William Storey

A Haason a mai napig fent van a szponzori felirat, de a csapatfőnök, Günther Steiner elmondta, hogy hamarosan rendeződhet a sztori.

“Mostanra mindenki lenyugodott egy kicsit, majd meglátjuk, mi lesz. Fontos volt lehiggadni, hogy racionális döntések születhessenek. Mi mindent megteszünk a magunk részéről, talán a jövő héten lesz egy megbeszélés Londonban” – nyilatkozta Spában csütörtökön.

“Nem szeretnék belemenni a szerződés részleteibe, de először is azt kell eldöntenie a Rich Energynek, hogy folytatni akarják-e az együttműködést. Ehhez nekem semmi közöm, van elég dolgom. Monza a jövő héten lesz, addig már nincs sok idő, de szerintem utána rendeződik az ügy.”