A tripla korona (győzelem az F1-es Monacói Nagydíjon, az Indy 500-on és Le Mans-ban) megszerzése eddig egyetlen pilótának, Graham Hillnek sikerült. A jelenleg aktív versenyzők közül Fernando Alonso deklarált célja, hogy megismételje Hill bravúrját, a spanyolnak már csak az Indy 500-as győzelem hiányzik.

Szintén egy győzelemre van a tripla koronától Juan Pablo Montoya, a kolumbiainak Le Mans-ban kellene nyernie, de eddig nem igazán erőltette a 24 órás versenyen való indulást: mindössze egyszer állt rajthoz az LMP2-ben. Ha azonban rászánja magát, közelebb lehet a tripla koronához, mint Alonso.

Legalábbis ez a véleménye az Indy 500 idei győztesének, Simon Pagenaud-nak. “Juan Pablo még mindig ugyanolyan jó, mint volt” – vélekedett Pagenaud.

“Nagy tapasztalata van a sportautókkal való versenyzésben, bármilyen autóba is ül be, azonnal versenyképes tud lenni. Nem kell sokat tanulnia erről a versenyzésről, csak jó helyen kell lennie.”

“Ha így alakulna, meg is nyerné Le Mans-t. Fernandónak sokkal többet kell tanulnia [az Indy-versenyzésről]. Sok mindennek kell összeállnia, szóval ez sokkal bonyolultabb is.”

Pagenaud-nak nyolc próbálkozásra volt szüksége az Indy 500-sikerhez.