Bár Nico Hülkenberg még a nyári szünet előtti utolsó hétvégén, a Hungaroringen is arról beszélt, hogy pozitív jeleket lát, valószínűleg maradni fog a Renault-nál, jó ideje látszott, hogy a német szerződéshosszabbítása legalábbis kétséges.

A Renault tavaly már kis híján ülést adott a Mercedes-nevelt Esteban Oconnak 2019-re, és bár Daniel Ricciardo megszerzése miatt akkor hirtelen visszakoztak, nagyon úgy néz ki, hogy a francia pilóta 2020-ra mégis náluk köt ki, miután a Merci a helyén hagyja Valtteri Bottast.

Hivatalos megerősítés még nincs, de az F1-es sajtó nagy része tényként kezeli a fenti forgatókönyvet, a francia Auto Hebdo egyenesen odáig ment, hogy Ocont egy retusált fotón Renault-overallban tette a legfrissebb címlapjára.

Az oconos címlap Hülkenberg figyelmét sem kerülte el, a 32 éves német egy Instagram-sztoriban megosztotta a képet azzal a megjegyzéssel, hogy “végre egy érdekesebb csütörtök jön :)”, utalva a Belga Nagydíj közelgő sajtónapjára, amikor biztosan minden érintett kérdést kap majd a Renault 2020-as felállásával kapcsolatban.

F1: Hülkenberg az elküldésével viccelődik 1