A Red Bull-os Max Verstappen egyértelműen a Forma-1 következő éveinek egyik legnagyobb csillaga lehet, a feltörekvő ifjoncot pedig elkerülhetetlenül összehasonlítgatják a jelenlegi két szupersztárral, a nála bő egy évtizeddel idősebb Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel.

A 21 éves holland úgy véli, a pályán kívül sokkal inkább a négyszeres világbajnok németre hasonlít, mint a világfi angolra.

“Azt hiszem, sokkal inkább Vettel-alkat vagyok, mint Lewis-féle” – utalt arra, hogy míg az ötszörös világbajnok Mercedes-pilóta igazi celebként él, élete részleteit folyamatosan megosztja a közösségi médiában, a Ferrari németje a versenypályán kívül szinte láthatatlan, óvja a magánéletét.

“Bár egyre jobban megy a dolog, egyre inkább megtanulom, mit áruljak el és mit ne a magánéletemről. Ez mindenkinek a saját döntése” – tette hozzá a holland De Telegraafnak nyilatkozva.

Verstappen idén már két futamot nyert, alig hét pontra van a bajnokságban második mercedeses Valtteri Bottastól. Egyesek szerint még a világbajnoki cím megszerzése sem kizárt számára, de ő ebben nem hisz, a 2. hely pedig nem izgatja.

“A győzelem szinte kizárt, ahhoz Hamiltonnak nagyon balszerencsésnek kellene lennie.”

“A jövő év nagyon biztató (a bajnokság szempontjából), de azért a többiek sem hagynak majd nyerni, nem? Keményen dolgozunk a felzárkózáson. A Hondával nagyon jól összeálltunk, de bőven van még hova fejlődni.”

“Az idei díjkiosztó ugyanannyira izgat, mint a tavalyi, akkor is, ha második leszek. Engem csak az első hely érdekel. Ha 20 év múlva visszatekintek a pályafutásomra, garantáltan nem tölt majd el büszkeséggel, hogy 2019-ben második voltam. Mit ér az? Oké, te vagy a második legjobb, de ez engem nem érdekel, csakis az első hely. Lehet, hogy mások másképp vannak ezzel, de nekem csak a győzelem számít.”