Lapértesülés szerint a Mercedes eldöntötte, hogy Valtteri Bottas újabb egy évre bizalmat kap, azaz jövőre is változatlan felállásban áll rajthoz a csapat.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Esteban Ocon – Toto Wolff csapatfőnök korábbi ígéretének megfelelően – szabadon igazolhatóvá vált, és az Auto Bild szerint a francia tehetség sorsa is eldőlt.

A lap úgy tudja, hogy Ocon hamarosan kétéves szerződést ír alá a Renault-val, már csak az utolsó részletek finomítása van hátra. Ocon Nico Hülkenberg helyére érkezik, akinek három év után kell távoznia a francia csapattól.

Hülkenberg távozása jó ideje benne van a pakliban, az elmúlt hetekben többször is nyíltan kritizálta csapatát. Hülkenberg a Forma-1-ből valószínűleg nem szorul ki: a Haas szerette volna ugyan megkaparintani Ocont, a csapat második választása azonban Hülkenberg, így a német valószínűleg az amerikai csapatnál folytatja pályafutását.

Ezzel a Haasnál összeállhat a balhés Magnussen, Hülkenberg páros. A két pilóta a 2017-es Magyar Nagydíj óta nincs igazán jóban, a pályán volt egy incidensük.

A leintés után Hülkenberg tévés interjú közben kereste meg a dánt, “gratulált” neki, amiért ő a legsportszerűtlenebb versenyző, amire Magnussen egyszerűen azzal felelt, hogy “leszophatsz”.