Hetek óta téma, hogy a Mercedesnél vajon ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre: kap-e újabb esélyt Valtteri Bottas, ha pedig nem, kit ültetnek a helyére? Noha ez esetben kézenfekvő Esteban Ocon előléptetése, a pletykákban állandóan visszatér Fernando Alonso neve.

Tény, hogy bombaerős lenne egy Hamilton, Alonso páros, de az is valószínű, hogy a Mercedes nem vállalná az ezzel járó kockázatot. Ezt Toto Wolff csapatfőnök is világossá tette.

“Fernando kétségkívül egyike a legerősebb versenyzőknek, a ferraris kalandjai után nem volt esélye versenyképes autót vezetni” – mondta Wolff a Gazzetta dello Sportnak.

“Az események bizonyos láncolata miatt az élcsapatoknak már megvannak az ‘alfa’ versenyzői. Néha nem elég, ha valaki jól vezet, a megfelelő körülményekre is szükség van.”

Alonso és Hamilton 2007-ben már voltak csapattársak, az a kapcsolat pedig finoman szólva sem volt felhőtlen. “A Mercedes nem akarja újraírni azokat a történeteket, amelyek a páros mclarenes idejéből származnak” – fogalmazott Wolff a lehető legvilágosabban.