Éppen a nyári szünet előtt kapott hatalmas pofont Valtteri Bottas a Hungaroringen, miután csapattársától, a győztes Lewis Hamiltontól kört kapva csak a nyolcadik helyen végzett. A Mercedes finnje az első 12 futamon 62 pontos deficitet szedett össze, de sokkal beszédesebb az az adat, hogy a Red Bull hollandja, Max Verstappen hátránya csak 7 pont Bottas mögött.

A finn jól kezdte a 2019-es szezont, melbourne-i győzelme és az első futamok után még mindenki bajnokesélyesként kezelte őt. Azonban Hamilton igen hamar lehűtötte a kedélyeket, és a finn ülése is inogni látszik: könnyen lehet, hogy Esteban Ocon jön a helyére 2020-tól.

Bottast azonban mindez egyelőre nem érdekli. A finn a hét elején Németországban járt, ahol az M-Sport Ford Fiestájával játszadozhatott kicsit. A matricázás nélküli WRC-technikával jól elbohóckodott a finn: néhányszor meg is pördült a teszt során.

“Az ilyen kis események és tesztnapok esetén nincs semmilyen kötelezettség. Csak a vezetésről és az élvezetről szól, valamint felfedezheti az ember a határait” – mondta Bottas.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a száguldó cirkusz legfrissebb híreiről!