A franciaországi dögunalom után Ausztriában, Nagy-Britanniában, Németországban és Magyarországon a legjobb formáját hozta a Forma-1, négy, a szokásosnál jóval izgalmasabb futamot láthattak a nézők.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint azonban most kell józannak maradni és belátni, hogy négy jobban sikerült futam nem oldotta meg az F1 alapvető problémáit.

“Óvatosnak kell maradnunk, négy izgalmasabb show sem változtathat a célokon” – mondta Steiner. “Továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy a Forma-1 általánosságban jobb legyen.”

“Ez lehet a világ legizgalmasabb sportja, erről soha nem szabad elfeledkeznünk. Négy jobb futam nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Jöhet négy rosszabb, és mindenki újra panaszkodni kezd.”

“Mindig a nagyobb képet kell szem előtt tartanunk. Volt négy jó futam, oké, köszönjük, de 21 vagy 22 jó futamot akarunk. Ezért kell dolgoznunk.”

Steiner szerint a legfontosabb feladat az erőviszonyok kiegyenlítése lenne, amihez az első lépés a költségplafon bevezetése. “Ez hamarosan jön. Mindig mondtam, hogy ez nem fogja megoldani az összes problémánkat, de ez egy lépés a jó irányba.”