A Forma-1 irányítását 2017 elején vette át az amerikai Liberty Media, a sportág új vezetése természetesen még a korábbiaknál is fontosabbnak tartja az USA-ban való terjeszkedést, a sportág ottani térnyerését.

Egyelőre nem sok sikert tudnak felmutatni, hiszen továbbra is az austini az egyetlen USA-beli futam, az eredetileg az idei évre tervezett miami utcai verseny ügye megfeneklett. Az F1 első féléves üzleti eredményeiről szóló beszámolója keretében ugyanakkor a vezérigazgató, Chase Carey jelezte, nem mondtak még le a floridai helyszínről.

“A terjeszkedés első lépése egy második futam lenne, Miamiban vagy mondjuk Los Angelesben. Miamival kapcsolatban vagyunk, úgy vélem, jó irányba haladnak a dolgok. Folytatjuk a munkát, a jövő héten is tárgyalok majd az ottani partnerekkel, a múlt hónapban is voltak megbeszélések. Fontosnak tartjuk, hogy lépéseket tegyünk ezen a téren” – magyarázta.

“Mindig is mondtuk, hogy célunk az USA-beli terjeszkedés. A televíziós nézettségünk növekedett idén. És a digitális szolgáltatásunk is nagy siker az USA-ban. Sokkal több F1-rajongó van itt, mint hinnék” – tette hozzá.

Még egy amerikai pályát és csapatot akar a Forma-1 1

Bár a Forma-1-ben jelenleg is van amerikai alakulat a Haas képében, Carey szerint a sportág ottani népszerűségének növekedését segítené, ha egy közismert, nagy nevű ottani versenycsapat – pl. Andretti, Chip Ganassi, Penske – is beszállna az F1-be.

“Van már egy amerikai csapatunk, de szeretnénk még egy, közismert csapatot. Aztán jöhetne egy amerikai pilóta is, de az talán még arrébb van” – mondta Carey.

Jó kérdés persze, hogy miért jönne egy Indycar-csapat az F1-be, ahol a hazai szériára költött pénzek sokszorosából is csak a középmezőnyben statisztálhatnának a nagyok mögött.