A Mexikói Nagydíj bő két évtized szünet után 2015-ben tért vissza a Forma-1-be, ám nagyon úgy tűnt, hogy rövidre sikerül a történet, ugyanis Mexikó új elnöke bejelentette, nem hajlandó további közpénzeket fordítani a futam megrendezésére, az állami támogatás nélkül pedig nem látszott sok esély az idén lejáró szerződés meghosszabbítására.

A szervezők ugyanakkor nem mondtak le az Hermanos Rodriguez pályán eddig nagy sikerrel rendezett versenyről, a versenyszférában kerestek és találtak befektetőket, így csütörtökön bejelenthették, hogy a szerződést 2022-ig sikerült meghosszabbítani.

“Örömünkre szolgál, hogy megújíthattuk a partnerségünket Mexikóvárossal, amely így legalább 2022-ig otthont ad majd a Mexikói Nagydíjnak” – mondta a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey.

“A 2015-ös visszatérése óta óriási népszerűségnek örvendett a verseny nem csak Mexikóban, hanem a világ minden táján. Szeretnék köszönetet mondani a város polgármesterének, Claudia Sheinbaum Pardónak és Mexikóváros vezetésének a Forma-1 Mexikóban tartáséért tett erőfeszítéseikért!” – folytatta.

F1: Hivatalos, 2022-ig marad Mexikó 1

Chase Carey és Claudia Sheinbaum a hosszabbításról szóló sajtótájékoztatón