Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton mercedeses szerződése 2020 végéig szól a Mercedesszel, jövőre az angol 35 éves lesz, így felmerülhet a kérdés, hogy kiszáll-e, amikor jövőre lejár a kontraktus. A válasz egyértelmű.

“Valamikor majd abba kell hagynom, de pillanatnyilag fantasztikusan érzem magam mind fizikailag, mind mentálisan. Nem szállok ki egyhamar, van még dolgom, van még mit megnyerni, még több dolgot érhetünk el a Mercedesszel a pályán és azon kívül is” – mondta a Guardiannek a Magyar Nagydíjon aratott győzelmét követően.

“Fantasztikus utat tettünk meg. 2013-ban Magyarországon szereztük az első közös győzelmünket, és azóta is csak jöttek az eredmények. Az emberek többsége is ugyanaz a csapatnál, mint amikor idekerültem. Kiemelkedő volt az eddig vezető út, kíváncsian várom, mit érthetünk még el együtt” – folytatta.

Hamilton a Hungaroringen idei nyolcadik győzelmét aratta, egyre biztosabbnak látszik, hogy 2019-ben megszerzi hatodik világbajnoki címét is. 2020-ban az angol a sportág legeredményesebb versenyzőjévé válhat, hiszen már 81 futamgyőzelemnél jár, alig 10-zel a csúcstartó Michael Schumacher mögött, és jövőre a Schumi-féle hét világbajnoki cím is meglehet – a pole-ok számában pedig már 2017 óta Hamilton a legjobb, 87-tel toronymagasan vezet Schumacher (68) és Ayrton Senna (64) előtt.