A tervek szerint 2020-ban három és fél évtized után újra Forma-1-es Holland Nagydíjat rendeznek Zandvoortban. Az érdeklődés óriási, kis túlzással a fél ország szeretne jegyet vásárolni, de azért nem minden holland örül a fejleménynek.

Egy helyi érdekvédelmi szervezet, a Rust Bij De Kust (kb. nyugalmat a tengerparton) azt mondja, a helyieknek elege van a versenyek zajából, ezért megpróbálják megtorpedózni a rendezést. A csoport hivatalos úton igyekszik majd blokkolni a 2020-as megrendezést.

A zandvoorti szervezők “frontembere”, az egykori F1-pilóta Jan Lammers azt mondja, ők nem aggódnak az RBDK aknamunkája miatt.

“A Rust Bij de Kust legkevésbé sem a nyugalomért dolgozik. De a helyi önkormányzat, a régió és a kormány rugalmasságáról és támogatásáról biztosított minket az engedélyek kiadását illetően” – mondta a holland Formule 1 magazinnak.

“Feltételezzük, hogy a kormány állja majd a szavát. Emellett úgy gondoljuk, hogy a kormánynak kutya kötelessége támogatni egy olyan rendezvényt, amelyre 315 ezren mennének el.”

Lammers hozzátette, hogy az esetleges tiltakozó útlezárásokra is számítanak: “Olyan ez, mint munkába menni, néha meg kell állni a pirosnál.”