2019-re az ötszörös bajnok címvédő, a Mercedes újabb domináns autót épített, nyár elejéig úgy tűnt, akár minden futamot megnyerve döngölhetik földbe a mezőnyt – és a nézőket is.

Az idei évre motorszállítót váltott Red Bull a szezon első hétvégéin nem tűnt erősnek, ám hazai futamukon, az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen győzni tudott, a holland aztán a Brit Nagydíjon is “csinálta a show-t”, amíg Sebastian Vettel meg nem torpedózta, a Német Nagydíjon újra győzött a holland a Red Bul-Hondával, és a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon is nagyon izgalmas – bár vesztes – csatát vívott Lewis Hamiltonnal.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint kétség sem fér hozzá, hogy ők mentik meg az évet a teljes unalomtól.

“A Forma-1 szempontjából hálát adhatunk az égnek a Red Bullért és Max Verstappenért, amúgy ugyanis elég unalmas lenne a műsor. De ilyen futamokkal, mint a mai, nagyszerű, még úgy is, hogy nem mi nyertünk. A Forma-1 nézői pontosan ezt akarják látni” – lelkendezett Horner.

“Az altatóan unalmas Francia Nagydíj utáni elmúlt négy verseny mind nagyszerű volt, remélhetőleg a következő pályákon is izgalmas versenyeket látunk! Ha a mezőny egy kicsit összébb rázódik, ha Max ott küzd majd az élen Lewis (Hamilton) és a Ferrarik ellen, akkor fényes jövő előtt állunk” – folytatta.