Max Verstappen 2017 őszén 2020 végéig szóló hosszabbítást írt alá a Red Bull-lal, ám az idei év folyamán kiderült, hogy a szerződésben szereplő opció alapján akár 2019 végén is távozhat.

Késő tavasszal-kora nyáron többször is pedzegették, hogy a holland a Mercedeshez mehetne, de a jó eredményeknek – futamgyőzelem Ausztriában és Németországban, erős 2. hely nálunk – köszönhetően a veszély elmúlt, állítja a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.

“A teljesítményre vonatkozó kitétel teljesen normális, hiszen új motorszállító érkezett, az eredmények pedig fontosak. Természetesen jó (hogy lejárt az opció – a szerk.), de a színfalak mögött már korábban megegyeztünk, hogy maradni fog” – idézte a Motorsport-magazin.com az osztrákot.

Hogy pontosan mi szerepelt a szerződésben, nem tudni, felmerült, hogy Verstappennek vagy a Red Bullnak futamokat kell nyernie a nyári szünet előtt, de az is lehetséges, hogy az egyéni vagy konstruktőri bajnokságban volt kikötve a 3. hely, ahogy akár a bajnokságot vezető versenyző/csapat pontjainak arányában is meghatározhatták a szezon első felében elvárt teljesítményt/eredményeket.