Vitathatatlan, hogy a tavalyi Kanadai Nagydíj óta a Red Bull-os Max Verstappen remekül teljesít, hétvégéről hétvégére, hibák nélkül vezetve kihoz mindent az autóból. A holland pilóta szárnyalása már az ötszörös bajnok címvédő Lewis Hamilton teljesítményét is kezdi elhomályosítani, egyesek arról beszélnek, hogy Verstappen immár jobb versenyző az angolnál.

Közéjük tartozik Hamilton volt csapattársa, a 2016-os bajnoki győzelme után visszavonult Nico Rosberg is, aki aktív youtuberként rendszeresen mondja el véleményét az F1 történéseiről.

A Magyar Nagydíjon Max Verstappennel vívott csatája és győzelme után Hamiltont megkérdezték, mit szól Rosberg véleményéhez – a Mercedes-versenyző epésen válaszolt:

“Sosem láttam a vlogját, semmilyen hatással nincs rám. Akár igaza van, akár nincs, cseppet sem érdekel, persze neki is megvan a joga a saját véleményéhez. De úgy gondolom, hogy az eredményeim önmagukért beszélnek. Mindig vannak olyanok, akik nem értek el olyan sikereket, mint én, de beszélni akarnak, de nincs ezzel baj. Egyszer egy könyvben olvastam, hogy akik rosszat mondanak az emberről, valójában önmagukról beszélnek, ezért nem érdemes magunkra venni” – mondta.

Rosberg felvetésére, hogy 34 évesen óhatatlanul hátrányban lehet a 21 éves Verstappennel szemben, így reagált:

“Szuperül érzem magam. Továbbra is fitt vagyok. Talán nem életem legjobb formájában, mert a múlt héten beteg voltam, de erősen akartam visszatérni ezen a hétvégén és sikerült is. 34 éves vagyok, de úgy érzem, jobban teljesítek, mint bármikor.”

F1: Hamilton visszaszólt Rosbergnek 1