A mai világban a motorsportra is egyre nagyobb hatást gyakorol a zöld technológiák jelenléte, főleg azóta, hogy a Forma-E évről évre nagyobb sikernek örvend. Így gyakran a Forma-1-ben is felmerül a téma, hogy vajon mikor jön el az az időszak, amikor már nem lesz szükség fosszilis üzemanyagra az autók hajtásához.

Remi Taffin, a Renault motorrészlegének főnöke úgy gondolja, hogy az átállásra még sokat kell várni, annyira, hogy számításai szerint a következő 20 évben biztosan nem kerül sor rá. „Természetesen szeretnénk, ha a Forma-1-et annyira zölddé tehetnénk, amennyire csak lehet” – nyilatkozta a Le Figaro lapnak.

„Azonban a Forma-1-ben a legfőbb szempontunk a teljesítmény, és pillanatnyilag az a helyzet, hogy az elektromos autók kevésbé hatékonyak, mint a hagyományos motorral szereltek” – tette hozzá a szakember, ugyanakkor rávilágított arra, mi is lehetne a megoldás: „Ahhoz, hogy sikeres legyen [a technológia], az autóknak muszáj könnyebbeknek lenniük.”

„Csakhogy manapság a hibridek nehezek, és ez akadályt jelent. Könnyebbé tenni pedig hatalmas feladat. Az utcai autóknál eközben az a cél, hogy csökkenjen a károsanyag-kibocsátás mértéke. Ennek értelmében érdekünk az elektromos technológia fejlesztése. A Forma-1 azonban más. Itt a köridő és a teljesítmény a lényeg.”

„Hogy 20 év múlva is fosszilis üzemanyagot fog-e használni az F1? Azt hiszem, igen. Az elektromosságra való átálláshoz időre van szükség. A mérnökök nyilván megtalálják majd a megfelelő megoldást, a kérdés már csak az, hogy mikor” – zárta gondolatait.