A múlt vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíjon a hockenheimi sportbírók úgy döntöttek, egyszerű pénzbírságot – 5000 euró – szabnak ki a Ferrarira, miután a csapat első bokszkiállása után veszélyesen, a haasos Romain Grosjean útjába engedte ki a monacói pilótát.

A versenyzés szempontjából természetesen jobb volt ez, mint a szokásos 5 másodperces időbüntetés, azonban a következetlenség nagy felhördülést keltett, hiszen Monacóban Max Verstappen egy nagyon hasonló esetért megkapta a maga időbüntetését, amellyel le is csúszott a dobogóról.

A Motorsport.com értesülése szerint csütörtökön a Hungaroringen a csapatok megbeszélést tartottak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselőivel, ahol megegyeztek, hogy nem ismétlődik a Leclerc-féle döntés, mostantól minden esetben időbüntetést osztanak ki a veszélyes kiengedésekért.

A kérdésről Verstappen is beszélt tegnap a Magyar Nagydíj sajtónapján.

“Egyértelműen hiba volt” – mondta a Motorsport.comnak a holland Leclerc büntetéséről.

“Ha pénzbírságot adnak csak, mindenki ezt fogja csinálni ezután. Szerintem nem fair, ahogy az sem, hogy azt mondták, én azért kaptam időbüntetést (Monacóban), mert összeértünk. Leclerc-t is úgy engedték ki, hogy tudták, jön autó a gyors sávban, szóval nem fair, hogy most csak pénzbírság járt érte.”

“Az a pénz csepp a tengerben egy csapat számára. Egyáltalán nem izgatja őket, ha ki kell fizetni. Szóval szerintem hiba volt, főleg, hogy a biztonságról van szó” – magyarázta a Red Bull pilótája.

F1: Hátraarc, nem lesz több pénzbírság 1