A Haas pilótapárosát mintha mágnes vonzaná, Romain Grosjean és Kevin Magnussen idén már három alkalommal ért össze a pályán, pedig az első, barcelonai eset után komoly fejmosást kaptak, és szigorú irányelveket fektetett le a csapatfőnök az egymás elleni küzdelmet illetően.

Jó ideje pletykálnak a páros megbontásáról, Grosjean kirúgásáról, de a francia pilóta csütörtökön a Hungaroringen arról beszélt, nem aggódik a jövője miatt.

“Jobban aggódtam emiatt tavaly, mint idén” – állította, míg csapattársa, Magnussen azt mondta, őt egyáltalán nem foglalkoztatja a kérdés, ugyanis 2020-ra is van szerződése a Haasszal.

F1: Grosjean tavaly jobban félt 1

A csapatfőnök, Günther Steiner újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a szezon közbeni pilótacsere nagyon elkeseredett lépés lenne, azaz ez nem valószínű, de azt elismerte, hogy 2020-ra változtathatnak.

“Mindig van egy kulcsmomentum, ami elindítja a dominókat, de egyelőre még semmi sem történt. A pilótapiac egyelőre a levegőben lóg, de folynak a tárgyalások” – kezdte.

Az egyik, 2020-ra elérhető pilóta a Mercedes-tartalékos Esteban Ocon, akiről Steiner megjegyezte, hogy “nagyon jó versenyző”, ám egyéves kölcsönzés nem érdekelné őket: “Nem vagyunk pilótanevelő.”

“Mindig a teljes piacot kell vizsgálni, minden jelöltet, és tisztában kell lenni azzal is, hogy minden döntés kockázattal jár” – folytatta.

Szintén jelölt lehet a Renault-nál lejáró szerződésű Nico Hülkenberg, akit “érdekes opciónak” nyilvánított a csapatfőnök, de nem akart ennél tovább menni.

“Ahogy mondtam, minden jelöltet mérlegelünk, aztán kiválasztjuk a legjobbat – persze világos, hogy nem mindenkire van pénzünk. A nyári szünet alatt beszélek majd Gene-nel (Haas, tulajdonos)” – zárta le Steiner.

F1: Grosjean tavaly jobban félt 2