A Forma-1-be idén visszatért Robert Kubica számára a szezonnyitó után talán a hétvégi Magyar Nagydíj az egyik legjobban várt futam, hiszen a lengyel pilótát ezer szál köti a Hungaroringhez.

Kubica 2006-ban a Magyar Nagydíjon indult első Forma-1-es futamán, miután a BMW Sauber neki adta az elküldött Jacques Villeneuve ülését, de a fiatal pilóta nem akkor járt először nálunk, már majdnem egy évtizeddel előbb különleges élményben volt része. Ha hozzávesszük, hogy a visszatérésre készülve 2017 nyarán a Renault-val is itt tesztelhetett újra aktuális F1-est, valamint hogy az év őszén is a Hungaroringen vett részt privát teszten jelenlegi csapatával, a hazánkba ezrével érkező lengyel szurkolók már csak a habot jelentik a tortán…

“Magyarország különleges helyszín számomra, nagy érzelmi kötődéssel. Természetesen itt mutatkoztam be 2006-ban, az nyilván a karrierem egyik kiemelkedő momentuma, de emellett ott láttam először élőben Forma-1-es autót is 1997-ben, 12 éves koromban. Egy másik ok, amiért különleges számomra az, hogy nagyon közel van Lengyelországhoz, nagyon sok lengyel szurkoló jön el, ezért is az idény egyik fénypontja” – magyarázta a lengyel.

“Bár nagyon nehéz lesz valami kiemelkedő eredménnyel meghálálni ezt, de mindent megteszünk, én magam is megteszek, hogy a tőlünk telhető maximumot hozzuk!” – tette hozzá.

Az újonc George Russell így beszélt a csapat beharangozójában:

“A budapesti az egyik kedvenc versenyem az idényben. A pályának jó ritmusa van, a szurkolók pedig mindig fantasztikus hangulatot teremtenek. Ez a nyári szünet előtti utolsó futam, szóval mindent megteszünk, hogy elégedetten mehessünk nyaralni, azzal a tudattal, hogy mindent kihoztunk a csomagból.”