Bár Silverstone-ban egészen szépen teljesített, Pierre Gasly a Német Nagydíjon újabb rossz hétvégét zárt. A francia a pénteki második edzésen összetörte a Red Bullt, és ugyan az időmérőre összekapta magát, az esős futamon már újra elég elveszettnek tűnt, mindkét Toro Rosso is előtte volt a pályán, végül kieséssel zárt, amikor a testvércsapat újoncát, Alexander Albont próbálta megelőzni a futam záró szakaszában.

A csapatfőnök, Christian Horner elmondta, hogy a franciának rosszul sikerült az első kiállása, gond volt a jobb hátsó kerékkel, majd nem tudták gyorsan kiengedni, mert sorra jöttek befelé a többiek is.

“Utána egész jól felzárkózott, az utolsó újraindításnál Vettelt is megelőzte, utána viszont három egymást követő körben is kiszaladt az első kanyarban, ott mentek el mellette a többiek. Végül összeakadt Albonnal, ami nagyon bosszantó, ugyanis jó esélyünk volt, hogy sok pontot hozzunk a Ferrarin. De ahelyett, hogy huszonvalahány pontot hoztunk volna, csak hetet-nyolcat sikerült” – magyarázta Horner.

“Úgy gondolom, hogy ha végre sikerül rendszeresen dupla pontszerzéseket elérnünk, és ez a cél az idény második felére, akkor egészen felzárkózhatunk” – tette hozzá.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko így értékelte Gasly hockenheimi produkcióját:

“Az edzésbaleset után szépen reagált az időmérőn. A versenyen sem volt rossz a tempója, de Gasly egyszerűen gyenge, ha csatákról, előzésekről van szó. Az Albonnal való ütközés nagyon nem hiányzott.”

Míg Gasly balesetezett és kiesett a Német Nagydíjon, csapattársa, Max Verstappen a Red Bull második idei győzelmét aratta, ráadásul a dobogón a holland mellett ott állt a 3. helyen leintett Toro Rosso-pilóta, Danyiil Kvjat, míg a fiókcsapat másik versenyzője, Albon a 6. lett.

“Kvjat tehetséges versenyző, Albon pedig újra bizonyította, hogy tud küzdeni. Jó kilátások ezek a jövő szempontjából” – mondta az osztrák.

Gasly küszködése ellenére idén nem lesz pilótacsere, a Red Bullnál többször, Hockenheim után is elmondták már, hogy a franciával viszi végig az évet a nagycsapat, azonban az eddig látottak alapján szinte biztosan nem vele folytatják 2020-ban.

A hétvégi Magyar Nagydíjra való ráhangolódásként az aktuális hírek mellett a napokban a Vezess archívumából is szemezgetünk a hazai versenyhez és/vagy a pályához kapcsolódó korábbi anyagainkból.