A hétvégi Magyar Nagydíjra való ráhangolódásként az aktuális hírek mellett a napokban a Vezess archívumából is szemezgetünk a hazai versenyhez és/vagy a pályához kapcsolódó korábbi anyagainkból.

Michael Schumacher 2010-ben három év kihagyás után visszatért a Forma-1-be, hogy a Mercedes új gyári projektjének felépítését segítse.

Az ezüst autó azonban akkor még nem volt az a megállíthatatlan nyerőgép, mint manapság, így a hétszeres világbajnok kénytelen volt foggal-körömmel küzdeni az eredményekért.

A 2010-es Magyar Nagydíjon is így tett, amikor volt ferraris csapattársa, az akkor már a Williamsben ülő Rubens Barrichello igyekezett megelőzni őt. A brazil veterán a célegyenesen vett jó lendületet, bebújt Schumacher mellé, aki későn reagált, így ahelyett, hogy lezárta volna a rést, bő 300-as tempónál a bokszutca betonfalához szorította Barrichellót. Szó szerint centiken múlott a borzalmas baleset.

“Ez szörnyű volt! Ha (Schumacher) korábban szeretne a mennyországba jutni, felőlem nyugodtan, de ez szerintem túl sok volt” – mondta a rádión Barrichello.

A versenybírók egyetértettek vele, Schumachert megbüntetették, tízhelyes hátrasorolással vágott neki a következő futamnak, a Belga Nagydíjnak.