Az esős, kaotikus Forma-1-es Német Nagydíjon Max Verstappen idei második futamgyőzelmét aratta, a dobogóra ráadásul az energiaital-gyártó egy másik pilótája is felállhatott, csak épp nem az, akinek kellett volna.

A kisebbik Red Bull-csapat, a Toro Rosso pilótái remekeltek a káoszban, végül az újonc Alexander Albon egy kicsit balszerencsés volt, de Danyiil Kvjatnak sikerült a 3. helyen célba érnie, miközben a Red Bull Racing küszködő franciája, Pierre Gasly szinte végig elveszettnek tűnt, a futam vége felé pedig épp egy Albonnal szembeni sikertelen előzési kísérlet után kiesett.

Adja magát, hogy Gasly helyét átadják valamelyik Toro Rosso-pilótának, maga Kvjat is utalt erre a verseny után.

“Hihetetlen volt az elmúlt néhány évem. Néha nagyon nehéz volt, volt, hogy azt hittem, számomra vége a Forma-1-nek, vagy legalábbis sosem leszek már dobogós. Azt hittem, ilyenben már sosem lesz részem, de az élet igazolta, hogy ha nem adod fel, keményen dolgozol, akkor minden lehetséges” – nyilatkozta a 25 éves orosz, aki szombat éjszaka első gyermeke, egy kislány születésének is örülhetett.

“Kemény munkával jutottam eddig, remélhetőleg üzenetet is küldtem ezzel arról, hogy készen állok az ilyen kihívásokra” – tette hozzá a 2014-ben a Toro Rossónál bemutatkozott, 2015-ben a Red Bullhoz előléptetett, 2016 tavaszán a Toro Rossóhoz visszaküldött, 2017 végén kirúgott, idén visszahívott versenyző.

A Red Bull pilótaprogramját irányító Helmut Marko ugyanakkor Hockenheimben igyekezett elébe menni a Kvjat eredménye miatt újra lendületet kapó spekulációknak, újra kizárta az idény közbeni pilótacsere lehetőségét: “A csapataink felállása az, ami, és így is fejezzük be a szezont.”